Geografie Jižní Ameriky s vyznačením Ekvádoru

Kolumbijská káva „San Augustín“

Chuť a vůně: oříšky, sušenky a jemná kyselost citrusů
Zpracování: mokrá „washed“ – ručně sbíraná 100% Arabica
Odrůda: Caturra Colombia & Castillo
Farma: San Agustin, oblast Huila, Andy Kolumbie · 1700–1950 m n. m.

Kávu posíláme vždy čerstvě upraženou (datum pražení na foto ilustrační).

Doporučené způsoby přípravy této kávy

Espresso
Mokka konvice

Popis

Club San Augustín

Kolumbijská káva San Augustín pochází ze sdružení kolem 50 drobných rodinných farem, které pěstují kávovníky na rozlohách do 3 hektarů. Všechny farmy leží v oblasti Huila, která je známa ideálními podmínkami pro pěstování kávy. Nemůže za to jen úrodná půda a klima, ale právě také až pověstná péče o kávovníky.

Sdružení San Augustin si své členy pečlivě vybírá. Kdo nesplní nároky na kvalitu, není přijat.

Rodinná tradice

Pěstování kávy probíhá v regionu Huila jinak, než ve zbytku Kolumbie. Farmy jsou zde rodinné již po několik generací, v drtivé většině případů jsou zachovávány původní postupy pěstování. Organické zbytky se používají zpětně jako hnojivo kávovníků.

Třešně se sbírají ručně, drtí se a následně fermentují. K sušení se používají posuvné střechy a parabolická lůžka a sušení běžně probíhá na střechách domů, kde farmáři žijí.

Kolumbijská káva San Augustín: chuť

Jedná se o 100% Arabicu. Kávovníky rostou ve vyšší nadmořské výšce, což se v chuti kávy projevuje vyšší kyselostí a květinovou vůní. Káva má v chuti oříšky, „sušenky“ a jemnou kyselost citrusů. Ve vůni dominují oříšky.

 

Další informace

Hmotnost -
Balení

100 g, 250 g, 500 g, 1000 g

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.

Kávu dodáváme běžně zrnkovou (nemletou).

Trvanlivost

Kávu skladujte v originálním uzavíratelném obalu. Tím ji ochráníte před přístupem vzduchu. Zrnka se mohou “vydýchat” přes jednosměrný ventil. Kávu skladujte v suchu a při stálé teplotě. Nikoliv však v lednici nebo mrazáku, kde by mohla absorbovat vlhkost a pachy.

Skladování

Kávu skladujte v originálním uzavíratelném obalu. Tím ji ochráníte před přístupem vzduchu. Zrnka se mohou “vydýchat” přes jednosměrný ventil. Kávu skladujte v suchu a při stálé teplotě. Nikoliv však v lednici nebo mrazáku, kde by mohla absorbovat vlhkost a pachy.

Jaký rozdíl je mezi naší kávou a kávou ze supermarketu

Jsme malá pražírna specializující se na výběrovou kávu. Tím má kávové zrno zajištěný “rodokmen” a kvalitu. Naším pečlivým pražením si kávové zrno zachovává přirozenou chuť a aciditu. Pražíme v množství 1,5 kg. Specifikem naší pražírny je delší dochuť.

Káva prodávaná v supermarketech většinou není výběrová a její nižší kvalita je doháněna delším pražením – tedy hořčí chutí. Tím je skryta její nevalná kvalita a o nějakých příjemných chutích nemůže být řeč. Stejně tak nelze srovnávat čerstvost. Naši kávu si můžete odnést chvíli po pražení.

Ochutnejte i naši další kávu