Search
Close this search box.

Guatemala Finca El Hato

Chuť a vůně: čokoládová, ovesná, krémová
Zpracování: mokrá „washed“ / 100% Arabica / sušená na slunci na terase
Odrůda: Catucai
Farma: Finca El Hato, obec Santa Rosa, Guatemala, 1 200 – 1 450 m n. m.

Kávu posíláme vždy čerstvě upraženou (datum pražení na foto ilustrační).

Doporučené způsoby přípravy této kávy

Espresso
Aeropress
Mokka konvice
French press

Popis

Káva & Guatemala

Guatemalské rodiny věnují své úsilí kávovému průmyslu již několik generací. Dobře tak vědí, jak zpracovat zrnka pro dosažení co nejlepší chuti. Dříve byla kávová zrna určená pouze k exportu, dnes se “kávová scéna” v Guatemale rozvíjí a stává se stále snadnější najít kavárny s kvalitními místními baristy. Jednou z takových rodin je i rodina Raschových. Kávovou farmu Guatemala Finca El Hato rodina obnovila po roce 2018, kdy přišla o 60 % úrody kvůli rzi kávové.

Pečlivá péče

Farma se nachází skoro na poblíž hlavního města Ciudad de Guatemala, v obeci Santa Rosa. Kávovníky rostou v rozmezí nadmořských výšek 1200 – 1450 metrů nad mořem.

Raschovi ve svazích vysadili odolné odrůdy a od té doby poskytují kávovníkům starostlivou péči. Jejich úsilí se zúročuje produkcí vysoce kvalitních kávových zrn jedinečné chuti. Vysoká nadmořská výška farmy a bohatá biodiverzita vytvářejí ideální podmínky pro pěstování.

Na farmě se kromě pěstování osvědčených kávovníkových odrůd také testují odrůdy nové, aby se vyhodnotila jejich odolnost vůči kávovníkové rzi. Současně s šlechtěním odolnějších Raschovy vyhodnocují nové chutě, které sebou pěstování nových odrůd samozřejmě přináší.

Guatemala Finca El Hato: chuť

Káva z Guatemala Finca El Hato vám tak nabízí příležitost vychutnat si 100% Arabicu, odrůdu Catucai, která je po ručním sběru zpracovávaná přímo na místě. Její sušení probíhá na otevřeném slunci či ve sklenících. Výsledkem je lahodný šálek kávy s ovocnými, čokoládovými a oříškovými tóny, které odrážejí péči a zkušenosti rodiny Raschových.

Další informace

Hmotnost -
Balení

100 g, 250 g, 500 g, 1000 g

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.

Kávu dodáváme běžně zrnkovou (nemletou).

Trvanlivost

Kávu skladujte v originálním uzavíratelném obalu. Tím ji ochráníte před přístupem vzduchu. Zrnka se mohou “vydýchat” přes jednosměrný ventil. Kávu skladujte v suchu a při stálé teplotě. Nikoliv však v lednici nebo mrazáku, kde by mohla absorbovat vlhkost a pachy.

Skladování

Kávu skladujte v originálním uzavíratelném obalu. Tím ji ochráníte před přístupem vzduchu. Zrnka se mohou “vydýchat” přes jednosměrný ventil. Kávu skladujte v suchu a při stálé teplotě. Nikoliv však v lednici nebo mrazáku, kde by mohla absorbovat vlhkost a pachy.

Jaký rozdíl je mezi naší kávou a kávou ze supermarketu

Jsme malá pražírna specializující se na výběrovou kávu. Tím má kávové zrno zajištěný “rodokmen” a kvalitu. Naším pečlivým pražením si kávové zrno zachovává přirozenou chuť a aciditu. Pražíme v množství 1,5 kg. Specifikem naší pražírny je delší dochuť.

Káva prodávaná v supermarketech většinou není výběrová a její nižší kvalita je doháněna delším pražením – tedy hořčí chutí. Tím je skryta její nevalná kvalita a o nějakých příjemných chutích nemůže být řeč. Stejně tak nelze srovnávat čerstvost. Naši kávu si můžete odnést chvíli po pražení.

Ochutnejte i další naši kávu