Popis
Káva & Guatemala
Guatemalské rodiny věnují své úsilí kávovému průmyslu již několik generací. Dobře tak vědí, jak zpracovat zrnka pro dosažení co nejlepší chuti. Dříve byla kávová zrna určená pouze k exportu, dnes se “kávová scéna” v Guatemale rozvíjí a stává se stále snadnější najít kavárny s kvalitními místními baristy. Jednou z takových rodin je i rodina Raschových. Kávovou farmu Guatemala Finca El Hato rodina obnovila po roce 2018, kdy přišla o 60 % úrody kvůli rzi kávové.
Pečlivá péče
Farma se nachází skoro na poblíž hlavního města Ciudad de Guatemala, v obeci Santa Rosa. Kávovníky rostou v rozmezí nadmořských výšek 1200 – 1450 metrů nad mořem.
Raschovi ve svazích vysadili odolné odrůdy a od té doby poskytují kávovníkům starostlivou péči. Jejich úsilí se zúročuje produkcí vysoce kvalitních kávových zrn jedinečné chuti. Vysoká nadmořská výška farmy a bohatá biodiverzita vytvářejí ideální podmínky pro pěstování.
Na farmě se kromě pěstování osvědčených kávovníkových odrůd také testují odrůdy nové, aby se vyhodnotila jejich odolnost vůči kávovníkové rzi. Současně s šlechtěním odolnějších Raschovy vyhodnocují nové chutě, které sebou pěstování nových odrůd samozřejmě přináší.
Guatemala Finca El Hato: chuť
Káva z Guatemala Finca El Hato vám tak nabízí příležitost vychutnat si 100% Arabicu, odrůdu Catucai, která je po ručním sběru zpracovávaná přímo na místě. Její sušení probíhá na otevřeném slunci či ve sklenících. Výsledkem je lahodný šálek kávy s ovocnými, čokoládovými a oříškovými tóny, které odrážejí péči a zkušenosti rodiny Raschových.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.